Koninklijke Knokse Biljartvereniging Zanzibar

Beker van Knokke-Heist 2022

Uislagen

TOERNOOIREGLEMENT “BEKER VAN KNOKKE - HEIST” 2022

 

Het open 3-band biljarttoernooi is georganiseerd door de Biljartclub Zanzibar in samenwerking met de gemeente Knokke-Heist. De deelname is open voor alle biljartspelers al dan niet aangesloten bij een bepaalde vereniging. De wedstrijden worden gespeeld op biljarts Verhoeven, lakens Simonis en met de ballen Super Aramith, en wordt betwist op het klein biljart (2m30) individueel.

Er wordt gespeeld op:

  • maandagavond  19.00 uur.
  • de finale op zaterdag 25 juni om 14.00 uur.

De data van de speeldagen worden op voorhand vastgelegd.

Onder de ingeschrevenen worden de ontmoetingen vastgelegd door middel van een loting, in poules van vier spelers. Iedere deelnemer speelt in zijn poule 2 wedstrijden, en als volgt;

 

“speler 1 tegen speler 4” - “speler 2 tegen speler 3” 
“winnaar  2/3-verliezer 1/4” - ”winnaar 1/4-verliezer  2/3” 

 

De opgang wordt bepaald door het trekken, het dichtst naar de band. Er wordt gespeeld naar zijn gekend gemiddelde, dit in onbeperkte beurten.

Puntenverdeling per wedstrijd;

  • · Bij winst behaalt men 2 punten
  • · Bij gelijkspel ieder speler 1 punt
  • · Bij verlies behaalt men 0 punten

Verder wordt het klassement als volgt onderverdeeld;

1.  het aantal behaalde matchpunten

2. proportioneel gemiddelde

3. proportioneel hoogste reeks

4. barrage naar 1/5 van de punten met ongelijke beurten

 

Gaan door naar de volgende ronde, de drie best geklasseerde spelers van iedere poule, ze spelen verder volgens de vooropgestelde kalender. De kalender wordt aan iedere deelnemer bekend gemaakt, hiermee wordt rekening gehouden met de eventuele beletdagen. De wedstrijden beginnen om 19h30. De finale wordt gespeeld op zaterdag 25 juni om 14.00 uur, gevolgd door de prijsuitreiking met een aangeboden drankje en hapje.

Het te laat komen van een half uur kan forfait tot gevolg hebben.

Bij forfait van één speler wordt de speelvolgorde gewijzigd als volgt;

 

speler 1 tegen speler 2

speler 1 tegen speler 3

speler 2 tegen speler 3 

 

Bij forfait van twee spelers in éénzelfde poule worden alle aanwezige spelers herverdeeld tot nieuwe poules van drie spelers. Dit betekend dat de afwezige spelers hun inleggeld volledig verliezen.

 

De inschrijvingsgelden en opbrengst sponsoring wordt verdeeld als prijzengeld onder de eerst geklasseerde spelers. Het inschrijvingsgeld bedraagt 12 euro per deelnemer. De inschrijving wordt bevestigd na betaling. Dit bedrag kan gestort worden op rekeningnummer BE 29 9793 8241 8764 met vermelding van de naam van de spelers of cash in het lokaal bij één van de volgende clubavonden. Het tornooi zal starten in mei 2020, de officiële datum wordt bepaald naargelang de inschrijvingen. Gelieve bij inschrijving uw beletdata op te geven.

 

De trekking van de ontmoetingen zal gebeuren door een bestuurslid van de biljartclub Zanzibar in aanwezigheid van twee genodigden uit de deelnemers. Sportkledij is niet verplicht, fair play is aangeraden.